Een halve eeuw betrokken!

Lions Oldenzaal

Samen dienen wij

internationaal

Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel.

Lions Oldenzaal

Een halve een betrokken!

Lions Oldenzaal

Dit zijn wij

Wij zijn de Lionsclub Oldenzaal. Opgericht op 14 april 1969.

In onze club werken mannen uit de Oldenzaalse gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de Oldenzaalse gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie van Lionsclubs International ook voor hulpverlening elders in de wereld. Lionsclubs bepalen zelf de doelen die ze willen ondersteunen en de wijze waarop ze uitvoering geven aan de dienstverlening. Zie daartoe `Wat doen wij`

Politiek, religie en etnische achtergrond zijn in het clubleven taboe, maar verder zijn Lionsclubs binnen bepaalde spelregels autonoom. Wij zijn een mannenclub, daarnaast kent Oldenzaal een vrouwenclub Lions B.O.C.A. Oldenzaal en een Leoclub. Onze club kent al vele jaren een Jumelage met de Lionsclub Detmold in Duitsland. Lionsclubs over de gehele wereld handelen onder het motto: We Serve, wij dienen.

Dit willen wij !

Wij willen ons sinds de oprichting inzetten voor de Oldenzaalse gemeenschap.

Wij hebben als doelstelling voor onze club een groep mannen bijeen te brengen die met onderlinge vriendschap, belangstelling toont voor wat er op maatschappelijk, cultureel en sociaal gebied gebeurt.

Met name lokaal, maar ook nationaal of internationaal. Daaraan, willen we binnen onze mogelijkheden, proberen een positieve bijdrage leveren.

Dit doen wij !

We ontmoeten elkaar in vriendschappelijk sfeer.

De club komt tweemaal per maand bij elkaar: elke tweede donderdagavond bij een van de leden thuis, en elke vierde donderdagavond hebben wij onze dinnermeeting bij hotel `De Wilmersberg`. Daarnaast doen wij aan fundraising, waardoor wij in de gelegenheid zijn om financieel bij te dragen op maatschappelijk, cultureel en sociaal gebied.

Reeds twintig jaar organiseren wij daartoe de Oldenzaalse Haringparty.Verder zijn wij nauw betrokken bij de Stichting Oldenzaalse Oranjefeesten (STOFO) die samen met ons de Koningsdag invult.